Kuntavaalit - kuka olen?

13.04.2021

Olen Topi Korpinen, 22-vuotias Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Tuusulan Jokelasta. Opiskelen varhaiskasvatuksen opettajaksi Helsingin Yliopistossa. Into opiskelemaan kasvatustieteitä kumpuaa taustastani jalkapallovalmentajana Jokelan Kisassa. Jalkapallo on tuttu harrastus valmentamisen ohella myös pelaajan ja pelinohjaajan sekä joukkueenjohtajan apukäden roolissa. Monipuolisen jalkapallotaustani vuoksi lähiharrastusmahdollisuudet ovat minulle erittäin tärkeitä. Niin lapsille kuin aikuisillekin.

Kiinnostus politiikkaan heräsi kunnolla lukiossa ollessani oppilaskunnan toiminnassa mukana. Vastuuopettajamme kannusti minua lähtemään mukaan nuorisovaltuustotoimintaan. Vuodet Tuusulan nuorisovaltuustossa olivat opettavaisia, etenkin toimiessani puheenjohtajana. Minulla on aina ollut hyvät opettajat. Siksi minulle on tärkeää, että jatkossakin jokaisella nuorella on hyvät ja osaavat opettajat sekä mahdollisuus oppia kannustavassa ympäristössä.

Nuorisovaltuustotoiminnassa tutustuin myös puoluepolitiikkaan. Puolueihin tutustuessa kävi yhä selvemmäksi, että Kokoomus on minun puolueeni. Päätökseen vaikutti ennen kaikkea Kokoomuksen tapa ajatella, että vapaus ja vastuu kulkee käsi kädessä. Kokoomuksen fokus on ensin jaettavan tekemisessä ja vasta sitten jakamisessa.

Lähdin kevään 2017 kuntavaaleihin mukaan ja sain luottamuksen 51 tuusulalaiselta. Äänet riittivät Kokoomuksen viimeiseksi varavaltuutetuksi. Elämä vei kuitenkin Helsinkiin varusmiespalvelukseni käytyäni alkuvuodesta 2019, jolloin luovuin myös luottamustehtävistäni. Aloitin työt Espoon Kokoomuksella, josta sittemmin siirryin Uudenmaan Kokoomuksen kautta nykyiseen työhöni Helsingin Kokoomuksen järjestösihteeriksi.

Vuoden 2020 sain kunnian toimia Varusmiesliiton puheenjohtajana. Vuoden aikana pääsin näkemään ja tekemään asioita, mitä en olisi osannut aiemmin kuvitella. Opin valtavasti muun muassa johtamisesta ja esiintymisestä. Ehkä tärkein oppimani asia oli se, että asioihin todella voi vaikuttaa, jos tahtoa riittää. Ja sitähän riittää.

Päätös lähteä kevään 2021 kuntavaaleihin ehdolle oli lopulta helppo, sillä innostus yhteiskunnallisten asioiden hoitamiseen kasvoi entisestään toimiessani Varusmiesliiton puheenjohtajana. Tuusulan, etenkin Jokelan kehittäminen on minulle sydämen asia.

Jokelaa tulee kehittää raideliikenne huomioiden. Junavuorojen lisäämistä on syytä selvittää etenkin ruuhka-aikoina. Jokelan tulee olla houkutteleva paikka paluumuuttajille ja perhettä perustaville nuorille. Lähiliikuntapaikkojen sekä lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien kehittäminen on minulle tärkeää, myös houkuttelevuuden ja viihtyvyyden näkökulmasta. Yleisesti Tuusulaa tulee kehittää tasapainoisesti niin taloudellisesti, kuin alueellisesti. Lisää teemoistani alempana.

Tervetuloa mukaan seuraamaan matkaani kohti Tuusulan kunnanvaltuustoa!