Harrastusmahdollisuudet ja monimuotoinen lähiluonto

20.04.2021

Jokaisella tuusulalaisella nuorella tulee olla mahdollisuus harrastaa. Oli se sitten ohjatussa ympäristössä tai omatoimisesti lähiluonnossa. Jokelaan on tullut viime vuosien aikana hyvät lähiliikuntamahdollisuudet, kuten frisbeegolfrata ja hyvin hoidetut urheilukentät. Kehitystä on syytä jatkaa ja keskeisille ulkoilureiteille on saatava valaistus pimeään aikaan.

Ulkoilureittien houkuttelevuutta voisi lisätä esimerkiksi infotauluin, joissa olisi alueesta riippuen tietoa alueen historiasta, kulttuurista ja ympäristöstä. Tämä toimisi erinomaisesti esimerkiksi Tuusulanjärven upeissa puitteissa. Jokelassa vastaavanlaisia infotauluja voisi olla muun muassa vanhan tiilitehtaan ympäristössä.

Jotta mahdollisimman moni nuori pääsisi harrastamaan, tulee harrastamisen olla edullista. Tämän mahdollistamiseksi kunnan tulee pitää tila- ja kenttävuokrat alhaisina. On myös selvitettävä mahdollisuutta, että harrastusmahdollisuuksia olisi yhä enemmän tarjolla heti koulupäivän päätteeksi. Tämä helpottaisi perheiden arkea.