Jatkuvan oppimisen Tuusula

04.05.2021

Tuusulan tulee olla hyvä paikka oppia. Koulutukseen on turvattava riittävät resurssit aina varhaiskasvatuksesta lähtien. Laadusta ei saa tinkiä ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia on houkuteltava kuntaan töihin esimerkiksi maksamalla hieman korkeampaa palkkaa, kuin mitä työehtosopimuksessa alimmillaan on kirjattu. On tärkeää, että perheet voivat luottaa siihen, että Tuusulassa lapset saavat erinomaiset edellytykset elämään ammattilaisten opein.

On todettava tosiasia: Tuusula ei ole opiskelijakaupunki. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö pääkaupunkiseudulla opiskelevat nuoret voisi löytää kotiaan Tuusulasta. Jokelan juna-aseman ansiosta Jokela on potentiaalista aluetta niin työssäkäyvälle kuin opiskelijalle. Tämä vaatii brändityötä, jonka fasiliteetit ovat jo lähes valmiina.

Vaikka Jokelasta juna-asema löytyy ja Hyrylän alueella liikkuu busseja, ei Tuusulassa välttämättä pärjää ilman omaa autoa. Yksityisautoilua ei saa hankaloittaa ja Tuusulan tulee vastustaa pääkaupunkiseudun ruuhkamaksuja, jotka ovat pois tavallisten kuntalaisten kukkaroista ja sitä kautta esimerkiksi lasten harrastamisesta. Työnteon ja töissä käymisen pitää aina olla kannattavaa.