Taloudellisesti ja alueellisesti tasapainoinen Tuusula

27.04.2021

Tuusulaa tulee kehittää tasapainoisesti niin taloudellisesti, kuin alueellisestikin. Taloudellisesti tasapainoisella kehityksellä tarkoitan sitä, että kunta ei voi velkaantua holtittomasti eikä elää yli varojensa. Kuntataloutta ei voi myöskään paikata jatkuvilla veronkorotuksilla. Vaikka verorahoilla ylläpidetään tärkeitä palveluita, kuten koulutusta ja terveydenhuoltoa, ei kunnan ratkaisu voi vuodesta toiseen olla verojen korotus. Toimintojen tehostamista on syytä selvittää ja leikkauksia on kyettävä tekemään, mikäli se on välttämätöntä talouden tasapainottamiseksi.

Kun puhun alueellisesti tasapainoisesta kehittämisestä, tarkoitan sitä, että Tuusulaa kehittäessä fokus ei voi olla pelkästään Hyrylän alueessa. Jokelan potentiaali pääradan varrella tulee vihdoin huomioida kunnallisessa päätöksenteossa. Esimerkiksi Tuusulan kolmannet asuntomessut olisi mielestäni pitänyt olla Jokelan Peltokaaren alueella, jossa oli jo valmiiksi valmiit tontit ja erinomaiset kulkuyhteydet. Junavuorojen lisäämistä on syytä selvittää etenkin ruuhka-aikoina.

Tehdään Tuusulasta entistä yritysmyönteisempi kunta, jossa yritysten tai yksityisten maanomistajien ei tarvitse pelätä pakkolunastamista tai kiinteistöveron nousua. Tekemällä Tuusulasta vetovoimaisen niin yrityksille kuin asukkaille, saamme lisää verotuloja kuntaan, eikä veronkorotuksia tarvitse tehdä. Tuusulan tulee pyrkiä vakaalla taloudenpidolla siihen, että tulevaisuudessa meillä on Keski-Uudenmaan pienin veroprosentti ja yritysmyönteisin kunta.